Club sport GTI

Bespreek hier alles met betrekking tot de mkVII.
Gesloten
Gebruikersavatar
Tino
Berichten: 1107
Lid geworden op: 06 mei 2012, 16:47
Type auto: Scirocco MK3
Locatie: Gelderland Midden

Club sport GTI

Bericht door Tino »

Van concept-car naar productiemodel is in het geval van de Golf GTI Clubsport een kleine stap geweest. Volkswagen heeft nu alle gegevens van de sterkste productie-GTI aller tijden vrijgegeven.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

In mei, tijdens het jaarlijkse GTI Treffen aan de Oostenrijkse Wörthersee ging de Golf GTI Clubsport nog als 'studiemodel' door het leven, inmiddels heeft Volkswagen de boel dusdanig fijngeslepen dat de productielijnen kunnen worden aangezwengeld voor de Golf die de 40-jarige verjaardag van de GTI markeert.

De bekende 2,0-liter TSI-viercilinder turbomotor levert normaal gesproken 265 pk maar een overboost-functie zorgt ervoor dat er gedurende 10 seconden een bak extra power vrijkomt, waardoor je kortstondig 290 pk onder je rechtervoet hebt.

Het zorgt voor een 0-100-sprint in 5,9 seconden wanneer je in de versie met DSG stapt, zelf poken met de zesbak vergt welgeteld 0,1 seconde langer. Dat 'verlies' wordt gecompenseerd met een hogere topsnelheid: 250 km/h tegen 249 km/h voor de DSG...

Het gemiddelde verbruik ligt op 6,9 l/100 km voor de handgeschakelde versie, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 160 g/km. De GTI is met DSG iets zuiniger: 6,7 l/100km (155 g/km).

Volkswagen voorziet de Clubsport van een gewijzigde voorgevel, een diffuser, grotere uitlaten, een forse dakspoiler, speciale 19-inch lichtmetalen wielen en sportieve, deels met alcantara beklede kuipstoelen. Het zwarte dak contrasteert met de 'Oryx white' laklaag maar je kunt 'm ook in een andere kleur bestellen.

Het publieksdebuut van de Volkswagen Golf GTI Clubsport vindt plaats op de IAA in Frankfurt.
Gesloten

Terug naar “GOLF VII GTI”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Adsense [Bot] en 133 gasten