Golf 6 GTD injector - cilinder probleem

Bespreek hier alles met betrekking tot de GOLF in alle uitvoeringen, behalve de uitvoeringen die een eigen subforum hebben zoals de GTI.
Denk aan de cabrio, de GTD, etc.....
Plaats reactie
Craig
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 dec 2019, 12:17
Type auto: Golf 6 GTD

Golf 6 GTD injector - cilinder probleem

Bericht door Craig »

Hi allen,

Sinds bijna 3 jaar rijd ik mijn Golf 6 GTD met veel plezier. Sinds een paar maanden lijkt de auto echter niet goed te lopen. Eerst kwam ik plotseling stil te staan terwijl ik stationair draaide, en wilde de auto niet starten. ANWB laten komen en die verklaarde dat cilinder 2 en 4 niet goed draaiden doordat de injectors aan vervanging toe waren. Dit zorgde er ook voor dat de motor aan het trillen was, wat je door de hele auto voelde.

Zo gezegd, zo gedaan, naar de garage gebracht. Die hadden echter een aantal tests gedaan en daar bleek dat de injectors wellicht vervangen moesten worden, maar niet dusdanig dat het de problemen zou mogen geven die het nu gaf. De injectors zijn toen naar een specialist gegaan, welke heeft verklaard dat de injectors zelfs helemaal goed waren toen ze uit de auto waren gehaald. We hebben toen het dubbele massavliegwiel vervangen, en 1 injector (#4). Omdat dit niet het heeft opgelost (enkel voor 3 dagen), is de auto naar een VAG diagnost gebracht. Deze heeft 'm uitgelezen, nieuwe injector ingeleerd, en volledig onderzocht. Ook hij kon niets afwijkend vinden. Inmiddels zijn we dus een flink pak geld verder, maar is het probleem nog niet opgelost. De auto trilt nog steeds, en lijkt op 3 cilinders te draaien.

Heeft iemand enig idee of er wellicht een ander probleem kan zijn? Ik kan wel nog 3 injectors a €400,- per stuk vervangen, maar als ik niet weet of dit het probleem oplost, is dat een dure grap. VAG garage weet het niet, VAG diagnost specialist weet het niet, tester weet het niet. Ik begin een beetje moedeloos te worden.

Huidige situatie is dus dat de auto niet uitvalt, maar enkel nog wat trilt. Niet onoverkomelijk, maar wel irritant. Ik wil de auto verkopen, maar wel in goede staat.

Als iemand advies heeft wat ik nu het beste kan doen, of waar ik het beste heen kan gaan, let me know!
Gebruikersavatar
surfroy01
Berichten: 401
Lid geworden op: 13 nov 2018, 12:21
Type auto: Golf 7 GTI PP

Re: Golf 6 GTD injector - cilinder probleem

Bericht door surfroy01 »

Balen....... wie is de VAG diagnost specialist
The most dangerous nut in my car is the one that holds the throttle, me! :oops:

Daily fun ; Golf 7 GTI Performance 487nM/311PK stage 1
Track fun; BMW E46 Touring 328 210 PK, Ducati 996SPS/128 awPK.
Voorheen; Passat B8 R line 2.0 TDI, 2xPassat B8 1.4 TSI/CLA Shooting brake AMG/BMW E46 325/Passat B8/DS5/XC90/XC70/X5/Durango/V40/156/146/33/paar slopels......
Plaats reactie

Terug naar “GOLF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 20 gasten