Geen vermogen

Bespreek hier alles met betrekking tot de mkVII.
GTI Runner
Berichten: 3
Lid geworden op: 29 apr 2016, 18:47
Type auto: Golf MK6 GTI

Geen vermogen

Bericht door GTI Runner »

Beste,

Wie kan me adviseren met de volgende motorstoring?

P256400 - Turbo Boost Control Position Sensor Circuit Low

Situatie:

VW GTD 2013/14, 2.0 TDI CUNA motor.

Voordat alle storingen in verband met de turbo ontstonden heb ik zeker 50/60.000 km. gereden met de volgende configuratie: auto is gechipt en roetfilter is leeg. EGR was niet uitgeschakeld/afgedopt.

Na een tijdje is de turbo stuk gegaan. Deze turbo is fabrieksaf van de auto zelf. Ik heb een andere turbo gekocht bij een sloperij om de mijne te vervangen. Deze werd gemonteerd en auto reed na afstellen van het pompje op de turbo als vanouds. Na plots 5/6000 km gereden te hebben zwakte het vermogen gelijkmatig steeds verder af, totdat noodloop heel snel bereikt kon worden bij een beetje gassen. Volgens monteur was hij vergeten om de EGR af te doppen, waardoor de “nieuwe” turbo vol raakte met troep en roet. Weer vast. Of deze conclusie klopt, zou ik bij god niet weten.

Vervolgens turborevisie gedaan bij Turbochargers in Amersfoort. Nadat turbo reviseerd was is deze is op de testbank geweest en deed het perfect. Met de turbo naar de monteur toe en in laten bouwen, alle stappen gevolgd bij vervangen van turbo (alle leidingen schoonmaken en nalopen etc.) , EGR koeler vervangen en deze gelijk ook afgedopt. Zou het probleem moeten verhelpen, volgens monteur. Verder 3 verschillende soorten softwares op de computer gezet, pre-chip, met chip en zonder roetfilter (waar de auto goed mee reed altijd), waarbij alle softwarevarianten geen oplossing voor het turboprobleem boden.

Monteur diagnosteert en VW nota bene ook dat het de bekabeling of de computer moet zijn die de storing veroorzaakt. Met schema van VW is alles nagelopen en gecontroleerd en alles is ook gemeten, met een andere GTD ernaast om alle waardes te controleren.
Alles klopt. Maar nog steeds geen vermogen. Ik zit met handen in mijn haar.

Hoe kan het zijn dat de auto geen vermogen heeft?

Alles wat met de turbo te maken zou kunnen hebben is vervangen, alle sensoren, luchtmassameter, pakkingen etc. Computer is nagekeken en heeft geen kortsluiting en alle kabels vertonen geen breuk of een opvallend ander signaal tijdens metingen.

Wat moet ik doen of vervangen? Of wie weet hoe dit opgelost kan worden?

Sorry voor de lange tekst, maar dit is om alles zo gedetailleerd mogelijk te vertellen zodat tips die binnenkomen gebaseerd zullen zijn op het volledige verhaal.

Wat zou het kunnen zijn, wie kent er een echte VW specialist, GTD/GTI expert, heel graag jullie advies. Dank voor jullie tijd iig.
Plaats reactie

Terug naar “GOLF VII GTI”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 58 gasten