Aanhangwagen invoeren?

Hoeft niet eens over auto's te gaan, alles kan besproken worden, maar hou het netjes.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
NICO!
Forumeigenaar
Berichten: 3557
Lid geworden op: 16 apr 2011, 16:22
Type auto: BMW iX3
Locatie: Flevoland

Aanhangwagen invoeren?

Bericht door NICO! »

Ik wil vanuit Belgie een aanhangwagen invoeren, maar kan nergens de juiste en duidelijke info vinden.
Het betreft een Hapert 750 zonder papieren. Daar zit hem dus ook het probleem, er zijn geen papieren bij.
Wie weet wat ik moet doen?
Groeten, Nico
Gebruikersavatar
FGT
Berichten: 1356
Lid geworden op: 27 aug 2011, 19:07
Type auto: 7R Lapiz Blue
Locatie: Den Haag

Re: Aanhangwagen invoeren?

Bericht door FGT »

Zo te zien is het een enkel asser en daar heb je geen papieren voor nodig. Deze heeft ook geen chassisnummer icm een eigen kenteken. Als het een dubbel asser zou zijn, dan zou het een probleem zijn. Op een enkel asser gaat een witte plaat van het trekkend voertuig.
Golf 7R DSG Lapiz Blue
ferry
Berichten: 1401
Lid geworden op: 10 aug 2014, 14:39
Type auto: golf mk5 gti ed 30

Re: Aanhangwagen invoeren?

Bericht door ferry »

FGT schreef:Zo te zien is het een enkel asser en daar heb je geen papieren voor nodig. Deze heeft ook geen chassisnummer icm een eigen kenteken. Als het een dubbel asser zou zijn, dan zou het een probleem zijn. Op een enkel asser gaat een witte plaat van het trekkend voertuig.
In nl heb je ook helemaal geen (beperkingen) tot maximaal 750 kilo.
Je zou zelfs zelf met een paar balken een aanhanger in elkaar kunnen schroeven en dan is het nog in orde. Bewijze van spreken. Volgens mij staat er bij rdw op de site wat allemaal kan en mag.
Ex Mercedes b-klasse full options.
Ex edition 30
Gebruikersavatar
Nigel-R32
Berichten: 353
Lid geworden op: 11 jan 2015, 13:23
Type auto: AMG GT S en MK6 GTI
Locatie: Gelderland
Contacteer:

Re: Aanhangwagen invoeren?

Bericht door Nigel-R32 »

FGT schreef:Zo te zien is het een enkel asser en daar heb je geen papieren voor nodig. Deze heeft ook geen chassisnummer icm een eigen kenteken. Als het een dubbel asser zou zijn, dan zou het een probleem zijn. Op een enkel asser gaat een witte plaat van het trekkend voertuig.
Enkel asser of dubbelasser zou geen verschil moeten maken, het gaat uiteindelijk om het gewicht zoals Ferry al schreef, en dat is inderdaad tot 750kg een witte plaat. Dat een tandemasser al gauw te zwaar is ben ik met je eens en je zal er in de praktijk weinig aan hebben i.c.m. laadvermogen etc. ;)
AMG GT S '15 - 510pk & 650Nm - fun
Golf VI GTI 2.0 DSG '12 - 211pk & 280Nm - daily
Golf VII R 2.0 DSG '15 - 480pk & 570Nm - verkocht
Golf VI R 2.0 DSG '10 - 391pk & 534Nm - verkocht
Golf V R32 DSG '07 - 250pk & 320Nm - verkocht
Gebruikersavatar
NICO!
Forumeigenaar
Berichten: 3557
Lid geworden op: 16 apr 2011, 16:22
Type auto: BMW iX3
Locatie: Flevoland

Re: Aanhangwagen invoeren?

Bericht door NICO! »

Maar het is dus wel een tandemasser :mrgreen:
Wel met mtm750 en met chassisnummer.
Groeten, Nico
Gebruikersavatar
staffpride
Berichten: 2711
Lid geworden op: 31 dec 2011, 00:20
Type auto: Golf MK6 GTI + Lupo
Locatie: Alblasserdam
Contacteer:

Re: Aanhangwagen invoeren?

Bericht door staffpride »

Na aanschaf even afspraak maken bij de rdw en kenteken aanvragen. Verplicht bij maximum massa van 750 of hoger

Aanhangers/caravans moeten verplicht een eigen kenteken hebben als de toegestane maximum massa zwaarder is dan 750 kg. Als u geen kenteken meer bij uw aanhanger/caravan wilt, dan kunt u een verzoek naar de RDW sturen om de toegestane maximum massa van uw aanhanger/caravan te verlagen naar 750 kg of lager, zodat de kentekenplicht vervalt. Informeert u van te voren bij uw dealer of deze verlaging voor uw aanhanger/caravan mogelijk is.

https://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/ ... ijzigingen



Een aanhanger of caravan invoeren

Hier vindt u informatie over het invoeren van een aanhanger of caravan.
Als u een aanhanger of caravan in Nederland invoert, is het van belang dat deze een Nederlands kenteken krijgt als u er op de weg mee wilt rijden.
Hoe u een kenteken kunt krijgen, hangt af van het land van waaruit u de ​aanhanger invoert.

Nederlands kenteken aanvragen voor voertuig uit EU- of EVA-land

Als u een voertuig heeft gekocht in een ander EU- of EVA-land en u wilt daarmee gaan rijden in Nederland, dan moet u bij de RDW eerst een Nederlands kenteken aanvragen. De RDW moet onderzoeken of de buitenlandse registratie van het voertuig kan worden overgenomen. In dit artikel leest u meer over het invoeren van een voertuig vanuit de Europese Unie U/EVA.
Rijden met een voertuig dat u wilt invoeren

Voor het rijden vanuit het buitenland naar Nederland, geeft de RDW geen kenteken af. Neemt u hiervoor contact op met de buitenlandse instanties. U kunt het voertuig ook op een trailer of auto-ambulance vervoeren. Rijdt u met het voertuig voorzien van de buitenlandse kentekenplaten en het geldige buitenlandse kentekenbewijs naar de RDW? Dan moet u er rekening mee houden dat de RDW wettelijk verplicht is om tijdens de invoerkeuring het buitenlandse kentekenbewijs in te nemen. U mag dan na de invoerkeuring niet meer met het voertuig op de openbare weg rijden, omdat u niet meer in het bezit bent van een geldig kentekenbewijs. In dit geval kunt u een gratis eendagskenteken aanvragen bij de RDW. Let op: dit eendagskenteken is alleen geldig op de dag van de keuring.

Na ontvangst van het Nederlandse kentekenbewijs kunt u het voertuig weer gebruiken. Een voorwaarde is wel dat u ook moet voldoen aan de overige verplichtingen die horen bij het hebben van een voertuig.
Het aanvragen van een Nederlands kenteken gaat als volgt:

U maakt online een afspraak voor een keuring bij een keuringsstation van de RDW, via de knop rechts op deze pagina. Een keuring zonder afspraak is voor de meeste voertuigen ook mogelijk. Voor voertuigen van 30 jaar en ouder moet u altijd een online afspraak maken. Meer hierover leest u onderaan in dit artikel. U kunt ook aangeven of u de APK-keuring (geldt niet voor motoren en aanhangwagens lichter dan 3500 kg) direct bij de RDW wilt laten uitvoeren. Als het voertuig nog een geldige buitenlandse APK heeft, dan kunt u verzoeken of deze overgenomen kan worden.
U gaat op de dag van de afspraak met het voertuig naar het keuringsstation en neemt het complete originele buitenlandse kentekenbewijs en uw legitimatiebewijs mee.
Heeft u aanvullende documenten zoals een Certificaat van Overeenstemming (CvO), een buitenlands APK-keuringsrapport of andere relevante voertuigdocumenten, neemt u deze dan ook mee.
De RDW beoordeelt aan de hand van de documenten of de registratie van uw voertuig kan worden overgenomen.
U doet aangifte van de Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM) (Dit geldt niet voor aanhangwagens). Hoe en waar u dit kunt doen, leest u op de website van de Belastingdienst. Hier kunt u de hoogte van de BPM berekenen.
Na akkoord van de RDW en de Belastingdienst, stuurt de RDW u binnen 5 werkdagen een nieuw kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd) met de juiste gegevens per post. Daarnaast ontvangt u een brief met een volledige tenaamstellingscode. De RDW verstuurt de tenaamstellingscode een werkdag later dan de kentekencard. De tenaamstellingscode is een code die u nodig heeft bij bijvoorbeeld verkoop van het voertuig. De code bestaat uit 9 cijfers. Het is belangrijk om de tenaamstellingscode goed en apart van het kentekenbewijs te bewaren. U bent vanaf dit moment aansprakelijk voor de verplichtingen die horen bij het hebben van een voertuig.
Als u de APK-keuring bij de RDW heeft laten doen, ontvangt u ook een APK-keuringsrapport bij uw kentekenbewijs. Is bij de keuring de buitenlandse APK overgenomen, dan blijft uw buitenlandse rapport geldig. U ontvangt geen Nederlands rapport. De vervaldatum wordt in het kentekenregister van de RDW vermeld.
Als u het kentekenbewijs van de RDW heeft ontvangen, moet u kentekenplaten laten maken bij een erkende kentekenplatenfabrikant pdf, 91 kB en het voertuig verzekeren voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Van de Belastingdienst ontvangt u een rekening voor de motorrijtuigenbelasting.
Als u geen geldig buitenlands APK-keuringsrapport heeft en ook geen APK-keuring heeft laten doen bij het RDW-keuringsstation, dan moet u deze keuring direct na ontvangst van de kentekencard laten doen door een RDW erkend garagebedrijf. Doet u dit later, dan krijgt u een boete.

Voorwaarden voor u

U bent minimaal 18 jaar (16 jaar voor een bromfiets) en staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). Als u het voertuig op naam van uw bedrijf wilt registreren, is uw bedrijf in Nederland gevestigd (rechtspersoon) en geen eenmanszaak.
U bent in het bezit van een geldig legitimatiebewijs
U verschijnt persoonlijk.

Voorwaarden aan uw voertuig
De RDW kijkt bij een ingevoerd voertuig uit een EU-lidstaat niet naar de technische staat van het voertuig. Maar als het voertuig overduidelijk een gevaar vormt voor de verkeersveiligheid, kan de RDW besluiten om het af te geven kentekenbewijs onmiddellijk ongeldig te verklaren.

Was het voertuig eerder geregistreerd in een EU-lidstaat waar linksrijdend verkeer gebruikelijk is, dan moet het voertuig voor Nederland zijn voorzien van verlichting en spiegels voor rechtsrijdend verkeer. De RDW brengt bij het onderzoek extra kosten in rekening voor het beoordelen van deze aspecten. In het kosten-overzicht onderaan deze pagina staat dit vermeld als 'beoordeling minder dan 5 aspecten'.

Meer informatie
Wilt u weten hoe een keuring bij de RDW er aan toe gaat? Lees dan het document over het keuringsproces.

https://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/ ... eren-.aspx


Anders bel je even het RDW als je twijfelt over de aanhanger die je op het oog hebt.
MVG EMServices

Afbeelding
Gebruikersavatar
NICO!
Forumeigenaar
Berichten: 3557
Lid geworden op: 16 apr 2011, 16:22
Type auto: BMW iX3
Locatie: Flevoland

Re: Aanhangwagen invoeren?

Bericht door NICO! »

Bedankt, die info had ik ook. Het probleem is dat er helemaal geen papieren bij de aanhanger zitten.
Groeten, Nico
Gebruikersavatar
staffpride
Berichten: 2711
Lid geworden op: 31 dec 2011, 00:20
Type auto: Golf MK6 GTI + Lupo
Locatie: Alblasserdam
Contacteer:

Re: Aanhangwagen invoeren?

Bericht door staffpride »

NICO! schreef:Bedankt, die info had ik ook. Het probleem is dat er helemaal geen papieren bij de aanhanger zitten.

Volgens mij is dat geen probleem bij een aanhanger. Die worden hier opnieuw gemaakt.

Bel anders even met de rdw.
MVG EMServices

Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Wat je maar wil”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 130 gasten