Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Uiteindelijk op de terugweg richting Arnhem toch nog wel wat vrije stukken gevonden. In één of twee bochten zit een flinke "oneffenheid" die m'n auto bij +250 km/h even opzij zette en zorgde voor een lichte verhoging van de hartslag.
kees schreef:Hoe komt het dat bij mij mijn navigatie scherm bij hogere snelheden overspringt op nachtstand. Is dit in te stellen?
Omdat als je harder dan 145 km/u rijdt je buitenverlichting aangaat. En dan schakelt de RNS510 (neem aan dat je die bedoelt) op nachtstand. Ja is in te stellen: automatisch is omschakeling ingeval je licht aan gaat. Andere keuzes zijn: continu nachtstand, continu dagstand.
Heel gaaf filmpje. En perfect camerawerk. Complimenten. Op welk tijdstip reed je op de A3? Was daar prettig rustig. Zo tref ik het niet vaak.
Ik heb zelf overigens ook wel de nodige filmpjes geschoten op de A3. To be honest, ze halen het qua kwaliteit niet helemaal bij de film van de topicstarter, maar ik post er toch nog maar een paar voor de liefhebbers . En iedere hit is er weer eentje ha ha
BMW 130i (wel met 3 volwassenen a 90 kg per stuk aan boord)
Voormalig GTI en GTD rijder. Nu een 2021 BMW 330i Touring (G21)
Like mijn blog: http://www.driveaholic.nl
sitechris schreef:Heel gaaf filmpje. En perfect camerawerk. Complimenten. Op welk tijdstip reed je op de A3? Was daar prettig rustig. Zo tref ik het niet vaak.
Het was 2 weken terug op een zondagochtend en ik heb tussen 06.00 en 07.30 wat heen en weer gereden.
Hoe weet je nou precies dat je op een 'vrij' stuk zit ? Ik begrijp dat als er aanpassingen staan zoals 80 of 100 niet maar als er grijze strepen door 120/130 staan is het dan vrij ?
rabies schreef:Hoe weet je nou precies dat je op een 'vrij' stuk zit ? Ik begrijp dat als er aanpassingen staan zoals 80 of 100 niet maar als er grijze strepen door 120/130 staan is het dan vrij ?
rabies schreef:Hoe weet je nou precies dat je op een 'vrij' stuk zit ? Ik begrijp dat als er aanpassingen staan zoals 80 of 100 niet maar als er grijze strepen door 120/130 staan is het dan vrij ?
Brings a smile to your face
Groet VDub.
Candy White VI GTI JD Engineering Stage2 - JMTuning 3inch Downpipe - APR Carbonio Intake - 311PK - 445NM - Audio by Audison & Digital Designs
rabies schreef:Hoe weet je nou precies dat je op een 'vrij' stuk zit ? Ik begrijp dat als er aanpassingen staan zoals 80 of 100 niet maar als er grijze strepen door 120/130 staan is het dan vrij ?
"Vrij" is in deze misschien niet zo'n goed begrip. Geen snelheidsbeperking wil in Duitsland niet zeggen dat je zo hard mag rijden als je kunt.
Ontstaat er een ongeval, waarbij je waarschijnlijk denkt dat je niet schuldig bent en misschien ook niet echt schuldig bent, kun je wel terecht moeten staan voor een zgn.: "Betriebsgefahr". ---> je bent de houder/bestuurder/eigenaar van het voertuig en je bent daarom verantwoordelijk voor de ontstane situatie. Als er dan bewezen kan worden dat als je langzamer had gereden, het ongeval niet had plaatsgevonden of de schade was dan minder ernstig geweest, draai je voor de kosten op, ook al heb je geen schuld. Daarom wordt op de Duitse autobaan ook een "richtgeschwindigkeit" van 130km/u gegeven.
Fahrgeschwindigkeit und zivilrechtliche Haftung
Überhöhte Geschwindigkeit ist eine der häufigsten Unfallursachen. Überhöht ist eine Geschwindigkeit nicht nur dann, wenn die zulässige Höchstgeschwindigkeit überschritten wird, sondern auch dann, wenn die Verkehrs- und Sichtverhältnisse das Einhalten einer niedrigeren Geschwindigkeit erfordern (Fahren auf Sicht).
Der Einwand einer überhöhten Geschwindigkeit nach einem Unfall wird in der Regel von demjenigen erhoben, der nach dem ersten Anschein an sich der an der Kollision Schuldige ist. Ob es sich lediglich um eine Schutzbehauptung oder um eine Tatsache handelt, muss durch beweismäßig geklärt werden, wobei die Beweislast denjenigen trifft, der die überhöhte Geschwindigkeit geltend macht.
Selbst wenn zu schnelles Fahren feststeht oder bewiesen wird, kommt es im Rahmen der Haftungsabwägung noch zusätzlich darauf an, ob sich die überhöhte Geschwindigkeit ursächlich auf den Unfall selbst bzw. auf das Ausmaß der Unfallfolgen ausgewirkt hat. Es muss in diesem Zusammenhang immer gefragt werden, ob sich der Unfall nicht bei Einhaltung der jeweils zulässigen Geschwindigkeit nicht genauso zugetragen hätte.
Betriebsgefahr ist die generelle Gefahr, die der Betrieb einer Sache, z. B. eines Kraftfahrzeugs, einer Eisenbahn oder einer chemischen Anlage, mit sich bringt.
Das deutsche wie auch das österreichische Gesetz sieht für den Fall der Realisierung der Betriebsgefahr (ein Schaden tritt tatsächlich ein) häufig eine Haftung vor. Diese spezielle Haftung wird Gefährdungshaftung genannt. Der Betreiber einer Sache haftet dann unabhängig von seinem Verschulden.
Ein Beispiel dafür ist im Straßenverkehr die Haftung des Halters eines Kraftfahrzeugs (Deutschland: § 7 StVG; Österreich: § 1 EKHG).
Floppie schreef:Leuk om te zien, ga ik ook eens proberen op een zondagochtend!
Ben benieuwd hoe ver je teller gaat.
Fysiek zal ie tot 300 km/u gaan als ik naar mijn teller kijk, of begint ie dan weer bij "0"?
In het echt heb ik geen idee maar ik hou dan de iPhone erbij in de houder en met wat software zoals Wehoo al eens aanhaalde.
Moet ondertussen dan eigenlijk ook nog een helmcamera op, schakelen, remmen voor caravans, borden in de gaten houden en om gewicht te besparen eigenlijk alleen er in zitten... pffffff
Misschien stomme vraag, maar zijn de GTI's eigenlijk (nooit) begrensd op 250 Km/u???
De standaard GTI haalt geen 250km/u. Daarom zijn ze niet begrensd. Alleen het toerental wordt begrensd.
T.a.v. de snelheid; hier wordt bedoeld de werkelijke snelheid. Niet hetgeen je snelheidsmeter/kilometerteller aangeeft.
Afwijking: meestal 10%, door middel van codering terug te brengen naar 6 tot 4 %.
De Kufatec EMFA (en Kufatec Fiscon Basic) geven de (meer) exacte snelheid weer, overeenkomend met een GPS ontvanger.
Kufatec haalt die gegevens uit het ABS-systeem.
@Wehoo: dat van die snelheid snap ik maar was komisch bedoeld. De wijzer gaat nl. ook echt fysiek (dus qua mechaniek) naar het getal 300 op je klokje. Kijk maar bv. naar een needlesweep.
Dat de GTI dat niet haalt begrijp ik maar dat ze daarom niet begrenst waren wist ik nog niet. Thanks.
Gewoon nieuwsgierig: is het ook achteraf door de dealer trouwens niet uit te lezen dat er bij een bepaald toerental een bepaalde snelheid is gereden?
Er staat mij bij dat ze ook kunnen zien dat je bv.de toerenbegrenzer hebt geactiveerd terwijl je olietemp. bv. nog niet hoog genoeg was (om op die manier evt. motorschade door de gebruiker aan te kunnen tonen)
@Floppie.
Ik had ook wel verwacht dat er een begrenzer op zit. Maar nope dus.
Needle Sweep is fijn, maar helaas niet voor een V beschikbaar.
Er zijn trouwens wel GTI's die over de werkelijke 250 km/u grens gaan.
Het verhaal van het uitlezen van de snelheid in combinatie met het gereden toerental, geloof ik niet. (en hoogte van je olietemp.)
Ben dat nog nergens tegen gekomen.
wehoo schreef:
T.a.v. de snelheid; hier wordt bedoeld de werkelijke snelheid. Niet hetgeen je snelheidsmeter/kilometerteller aangeeft.
Afwijking: meestal 10%, door middel van codering terug te brengen naar 6 tot 4 %.
Wettelijk is het zo dat een snelheidsmeter maximaal 10% mag afwijken. Deze afwijking geldt dan alleen naar boven dus bij 250 km/u echte km's mag de teller 250 tot uhh .. moment... 275 km/u op de teller aanwijzen. Dus nooit 249 km/u als je 250 km/u echter km's rijdt.