golf gti forum logo
Golf GTI forum
www.golfgtiforum.nl
Voor iedere Volkswagen liefhebber!

HOME
GOLF I GTI
GOLF II GTI
GOLF III GTI
GOLF IV GTI
GOLF V GTI
GOLF VI GTI
GOLF VII GTI FORUM
GTI NIEUWS

Volkswagen Golf IV GTI
Na bijna 2 decennia is de Volkswagen Golf nog steeds de best verkochte auto in Europa. Sinds de lancering in 1974 zijn er niet minder dan 18 miljoen exemplaren van geproduceerd, waardoor het een derde plaats in de geschiedenis achter de eigen VW Kever en de Toyota Corolla heeft afgedwongen. In 1997 is de productie van de vierde generatie Golf van start is gegaan.

Net zoals zijn voorgangers was deze Golf bedoeld om zijn concurrenten voor te blijven. Dit werd bewerkstelligd door een auto van superieure kwaliteit te bouwen tegen een redelijke prijs. Dankzij de bekende kwaliteit van de Duitse industrie, is de Golf nog steeds de best gebouwde auto in zijn segment.

Net als de vorige generatie, is ook deze Golf voorzien van een strakke en goed gemonteerd body, het dash board en de centrale console zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof, het zorgvuldig afgewerkt interieur en de goede geluidsisolatie maken het geheel af. De algemene vorm is zeer verheugend, maar word door sommige als conservatief bestempeld.

Je zou haast gaan denken dat al deze kwaliteiten tot een hogere prijs zouden lijden, maar Volkswagen zou Volkswagen niet zijn als ze daar al niet een strak plan voor hadden. Gezien de ervaring met de Kever, weet VW heel goed hoe ze de boel moeten organiseren om zoveel mogelijk auto's op een efficiŽnte manier te produceren. Per slot van rekening is de fabriek in Wolfsburg, de grootste fabriek van de wereld!

Door een sterke vraag naar een dergelijke goede auto werd er een extra-hoge productie-volume gehaald, dus een verlaging van de gemiddelde kosten. Verdere verlaging van de kosten werden gerealiseerd door het platform te delen met Audi A3, VW nieuwe Beetle, Seat Toledo en de Skoda Octavia - dit betekende dat 60% van de kosten werden gedeeld

Ook van Golf IV zijn ook een aantal GTI versies verschenen, deze werden met de 1.8 20V Turbo met 150 en 180 pk, en 2.3 V5 met 170 pk aangebodenVW Golf GTI 4
Fabrikant: Volkswagen
Model: GTI
Type: A4
Bouwjaar: 1999 t/m 2006
Motor: 4 cil, 20 kleppen, 1781 cc, 235 Nm bij 1950 t/min, 132 kW (180 pk) 5500 t/min
Prestaties: topsnelheid 222 km/h, acceleratie van 0 tot 100 in 7,9 seconden
Aandrijving: voorwiel aandrijving
Transmissie: handgeschakeld 5 versnellingen
Verbruik: 8,4 l/100km
Nieuwprijs: € 31.560,00

Klik op het logo om naar het forum te gaan.

contact: info@golfgtiforum.nl